+90 546-787-02-08 /TR
Sosyal medya reklamı Nedir?

Sosyal medya reklamı Nedir?

Sosyal medya son günlerin en popüler dijital reklam mecralarından olma özelliğine sahip, sosyal medya algoritmaları sayesinden Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve Youtube gibi önde gelen sosyal medya platformları kullanıcılarının çeşitli demografik sinyalleri ve sosyal medyada geçirdikleri zaman içerisinde ilgilendikleri şeyler üzerinden data tutarak bu datalar sayesinde doğru hedef kitleye reklam verebilmemizi mümkün kılan reklam algoritmaları sağlamaktadır. Dijitaltren uzman ekibinin yapacağı hedef kitle belirleme ve doğru reklam stratejisi ile sosyal medya reklamları sayesinde ürün ve hizmetlerinizin satın alınma oranlarını hızlıca iki katına çıkarabilmeniz mümkün. Veya bu mecralar sayesinde çok düşük bütçeler ile marka bilinirliğinizi arttırabilir, yeni hedef kitlelere görünebilir, dönemsel kampanyalarınızı hızlıca doğru kitleye iletebilir ya da sosyal medya hesaplarınızın takipçi sayısını arttırabileceğiniz reklamlar verebilirsiniz.

Özetle şöyle diyebiliriz, potansiyel müşterilerinizin eğlence ile vakit geçirdiği platformlar sizler için harika bir reklam platformudur. Ve potansiyel müşterilerinizi bu platformalrın dataları sayesinde en ince detayına kadar hedefleyebilir ve hedeflediğiniz bu kitlelere domografik özelliklerine göre reklamlar yayınlayabilirsiniz. İyi bir hedefleme ve doğru mecra ve reklam türü seçimi ile gerçekten ilkel reklam yöntemlerine göre çok daha düşük bütçeler ile harika dönüşümler elde etmemeniz için hiç bir neden yok.

Şöyle düşünün, bir bebek ürünleri satan yerel bir işletme sagibi olduğunuzu düşünelim. Sosyal medyada Facebook ve instagram platformlarında hedef kitlenizi belirlerken şu detaylara kadar inerek hedefleme yapabiliyorsunuz. Örneğin, 3 yaşın altında çocuğu olan ve internetten alışveriş yapma potansiteli olan aynı zamanda cep telefonu markası iphone ve modeli iphone12 olan kişilere reklamlarım gösterilsin. "Yok artık dediğinizi duyar gibiyiz!" Ama evet tam da bu kadar :). Siz de bu gücü keşf etmek ister misiniz?

Tüm bu mecralarda reklamlarınızı en düşük reklam bütçeleri ile yayınlamanız ve en doğru kitlelere reklam çıkmanız konusunda Dijitaltren ekibinden teklif almak için sayfanın en altında bulunan ücretsiz teklif alma formunu doldurarak size özel detaylı incelemeler ve anahtar kelime analizleri yaparak sunacağımız reporlama hizmetimizden siz de faydalanabilirsiniz.

Yorumlar